| افكار غريبة بالطبخ الخفيف | |
|
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
توتا مشرفة
عدد المساهمات : 759 نقاط : 848 تاريخ التسجيل : 02/03/2011
| موضوع: رد: افكار غريبة بالطبخ الخفيف 2011-05-21, 1:56 pm | |
| محشي الكرنب
المقادير: 1- كرنبه متوسطه الحجم 2- 1\2 كيلو طماطم 3- واحد كيلو رز 4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى) 5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى) مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا. 6- زبده (ولو عندك قشطه كمان) 7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ) الطريق: يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى) 2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك 3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت) 4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام ويرس فى الاناء وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها
| |
|
| |
توتا مشرفة
عدد المساهمات : 759 نقاط : 848 تاريخ التسجيل : 02/03/2011
| موضوع: رد: افكار غريبة بالطبخ الخفيف 2011-05-21, 1:57 pm | |
| وبجد المحشى ده انا استاذه فيه ومحدش يغلبنى وتحدى | |
|
| |
توتا مشرفة
عدد المساهمات : 759 نقاط : 848 تاريخ التسجيل : 02/03/2011
| موضوع: رد: افكار غريبة بالطبخ الخفيف 2011-05-21, 1:58 pm | |
| الحمام بالفريك
المقادير:
زوج حمام مغسول و مجهز بصلة مفرومة وبصلة سليمة ملعقة سمن ثلاثة أرباع فنجان فريك ملح وفلفل حبهان و قرفة كبدة – قوانص مقطع
الطريقة
-تحمر البصلة المفرومة في السمن حتى تصفر ثم تتبل و يضاف الفريك و الكبد و القوانص و تتبل ثم تقلب على النار ثم ترفع -يحشى الحمام من الحوصلة و الجوف ثم يخاط أو يغلق باستعمال أعواد الأسنان -يسلق في كمية مناسبة من الماء مع البصلة و حبتان من الحبهان و ملح و فلفل حتى النضج -ينشل من الماء و يحمر في القليل من السمن ثم يفك الخيط و يزال عود السنان و يقدم مجملا بالبقدونس
| |
|
| |
توتا مشرفة
عدد المساهمات : 759 نقاط : 848 تاريخ التسجيل : 02/03/2011
| موضوع: رد: افكار غريبة بالطبخ الخفيف 2011-05-21, 1:59 pm | |
| الأرز الأبيض بالخلطة المقادير : مقدار من الأرز مغسول ( 1 كوب ) / مرقة (حوالى 2 كوب) / ملعقة سمن أو ما يعادلهما زيت / ملح / فلفل أسود ناعم/ للخلطة (كبد و قوانص مقطعة / مكسرات / زبيب ) يحتفظ بجزء منها للتجميل
الطريقة : · يقدح السمن و يضاف إليه الأرز و يقلب حتى يسمع له صوت . · يتبل بالملح و الفلفل و تضاف إليه الخلطة و تقلب مع الأرز بخفة . · يضاف المرق و يترك حتى يغلى ثم تهدأ الحرارة و يترك الأرز حتى ينضج . · يغرف فى طبق التقديم و يجمل بباقى الخلطة . · ممكن يوضع فى قالب كيك مفتوح من الوسط و يقلب و توصع باقى الخلطة فى الوسط و يقدم ....
| |
|
| |
توتا مشرفة
عدد المساهمات : 759 نقاط : 848 تاريخ التسجيل : 02/03/2011
| موضوع: رد: افكار غريبة بالطبخ الخفيف 2011-05-21, 1:59 pm | |
| انا على فكره مش باكتب غير اللى باعرف اعمله بجد | |
|
| |
mochakhiba
عدد المساهمات : 276 نقاط : 306 تاريخ التسجيل : 31/03/2011
| موضوع: رد: افكار غريبة بالطبخ الخفيف 2011-05-21, 2:09 pm | |
| مشاءالله على الاكلات الحلوة اللي تشهي على فكرة انا نقلت شوية منهم عشان اسويه وبجد طلعتي انتي و nonee طبخات ماهرات يلا خلونا ناكل وبالعافية | |
|
| |
فروووح
عدد المساهمات : 594 نقاط : 665 تاريخ التسجيل : 15/03/2011
| موضوع: رد: افكار غريبة بالطبخ الخفيف 2011-05-22, 7:45 am | |
| توتا صراحه اهنيك ع الابداع الرائع اجل كلنا معزومين عندك وعند -nonee- احنا يعني الاعبين والاعضاء بلاش ناكل بس غيرنا بفلوس صح؟ هع.هع.هع.هع.هع.هع ماشاء الله تبارك الله انا وش الي ماهره فيه ؟ الشاهي الاندومي تخريب الحلى<<<<اهم شي ذي واحيانا انتج في رمضان فطائر حلى -سنبوسه يعني هيك شي تمنياتي بالتوفيق للجميع | |
|
| |
توتا مشرفة
عدد المساهمات : 759 نقاط : 848 تاريخ التسجيل : 02/03/2011
| موضوع: رد: افكار غريبة بالطبخ الخفيف 2011-05-23, 1:58 pm | |
| شكرا ليكو وانا موافقه على العزومه ومش هارجع فى كلامى وهاتنورونى وهاعمل ليكو احلى واطعم الاكلات بس انتو قولو عايزين ايه وانا اعمله المهم بس انى اكون باعرف اعمله وعلى فكره انا مش باعرف غير الاكل المصرى | |
|
| |
zyode
عدد المساهمات : 47 نقاط : 57 تاريخ التسجيل : 28/04/2011
| موضوع: رد: افكار غريبة بالطبخ الخفيف 2011-06-21, 4:30 pm | |
| اااعرف اسوي كوب كيك بالشوكو انا ولد والكوب كيك مره سهل لزم معي احد اتشع اصيرماهر في الطبخ | |
|
| |
| افكار غريبة بالطبخ الخفيف | |
|